Willkommen im Amt Mittleres Nordfriesland

Local events and offers / Veranstaltungen und Angebote

We offer a wide range of courses and events for refugees who come to our region. Here you find offers like the mothers-child club, the women café, the donations chamber or german courses. If there are changes or new offers we will add them here.

Wir bieten unseren Neubürgern ein wachsendes Angebot an Kursen und Veranstaltungen. An dieser Stelle finden Sie Angebote wie den Mutter-Kind-Klub, das Frauen-Café, die Spendenkammer oder auch Sprachkurse (Deutsch). Wenn sich Änderungen oder Ergänzungen ergeben, werden wir Sie hier informieren.

Charity Shop / Spendenkammer (Second-Hand-Shop)

At the Second Hand Shop you can find useful things for your household (e.g.: plates, pans, pots, cutlery, sheets), for school (school bags. Pens etc.) and furthermore you can buy clothes and other useful things for small amounts of money. You are welcome to stop by and browse through or selection.

Opening hours: wednesday: 1 p.m. – 5 p.m; thursday: 1 p.m. – 3 p.m.
Address: Krankenhausweg 3 in 25821 Bredstedt

In der Spendenkammer können Sie Nützliches für den Haushalt wie Töpfe, Besteck, Geschirr, Dinge für die Schule - wie Schultaschen, Hefte, Stifte… finden. Darüber hinaus können Sie dort auch Kleidung und weitere nützliche Dinge günstig kaufen. Schauen Sie gern vorbei und stöbern im Angebot.

Öffnungszeiten: mittwochs: 13 - 17 Uhr; donnerstags: 13 - 15 Uhr
Adresse: Krankenhausweg 3 in 25821 Bredstedt

German Courses / Deutsch-Sprachkurse

We do have highly engaged volunteers here in our region. Because of this, we are able to provide a good variety of German language courses by voluntary teachers. These courses run alongside the official courses at the VHS and are located at the individual communities. You can find a list of some of the available courses below.
If you are interested in or have any questions concerning these offers, please contact one of our employees. Contact information can be found in the info box on the right side of this webpage.
German courses (PDF)

Das ehrenamtliche Engagement ist im Amtsgebiet sehr groß. Daher können wir eine Vielzahl an ehrenamtlichen Deutschkursen anbieten. Sie finden parallel zu den offiziellen Sprachkursen von Veranstaltern wie der VHS. Im folgenden Dokument haben wir einige dieser ehrenamtlich organisierten Kurse für Sie aufgelistet. Wenn Sie Fragen haben, wenden Sie sich bitte an unsere Mitarbeiterinnen. Die Kontaktdaten finden Sie im Info-Kasten auf der rechten Seite.
Deutsch-Sprachkurse (PDF)

Provider for integration courses / Träger für Integrationskurse

VHS Husum
Schobüller Straße 38- 40